REaDy

curtmetratge ficció, 2017

REaDy és un curmtetratge surrealista que evoca al món del subconscient amb la idea de no saber si s’està somiant o vivint la realitat. El protagonista del curt, un noi jove del qual no dóna cap altra més informació de la seva personalitat i món interior que allò que l’envolta, està atrapat entre un món de caire oníric entre la vida i la mort. El que caracteritza aquest espai del subconscient és que està format per bucles en els quals no pot evitar repetir les seves pors. La major por, una gàbia metàl·lica que apareix i desapareix d’entre l’indeterminat espai fosc i infinit i no el para de perseguir fins que aconsegueixi que el noi entri dins seu i s’hi tanqui per sempre. Les altres pors, en menor mesura, són els ganivets i el propi reflex del noi. D’aquesta manera, les tres grans pors serien unes possibles pistes per saber perquè el noi es troba en aquesta situació en la qual acaba superant les seves pors d’una manera tràgica, però sense més patiment en aquell món tan surrealista.

 

Aquest curtmetratge va ser enregistrat com a treball de final del curs Summer School de l’ESCAC el juliol de 2017 i hi va ser fet gràcies a: Eloy Reyes (actor), Iván Pérez (director de fotografia), Germán Grifo (director de fotografia i ajudant de direcció), Aaron Gallegos (operador de càmera), Eva Prieto (ajudant de direcció i disseny de so), Marina Delgado (edició i muntatge i disseny de so), Valèria Cuní (direcció, guió i edició i muntatge) i amb la col·laboració de Marc Vivancos, Toni Vidal, Dani Agudo i Aleix.

REaDy: The making of

DISCOVERY TEENS

documental, 2017

Aquest treball va ser un encàrrec que se’m va fer des de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró per crear un vídeo on apareguessin alumnes de 1r de Batxillerat i que s’expliqués d’una manera humorística què és ser un adolescent. La finalitat d’aquest vídeo era ensenyar-lo a la reunió de pares de tot 1r de Batxillerat unes setmanes després d’iniciar el curs 2017-2018 per tal que els pares veiessin l’espai de l’escola i il·lustrar amb estudiants què representa ser un adolescent avui en dia.

 

Se’m va demanar que reunís a un equip de la meva classe de 2n de Batxillerat Artístic per fer el vídeo amb aquestes condicions i amb una data límit. Vaig fer el vídeo juntament amb en Sergi Cárdenas, en Víctor López, en Patrick Gannon i l’Oriol Delgado. La idea principal va ser imitar els documentals americans de caire salvatge i naturalista que ens arriben aquí de forma doblada aplicada a la investigació de l’entorn de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró i a l’anàlisi dels adolescents tal i com si fossin una espècie animal salvatge.


Val a dir que el documental Discovery Teens va agradar molt als pares.

CARTELL IX MOSTRA EUREKA!

cartell, 2018

Aquest cartell és un treball de la matèria de Disseny que com a encàrrec de la Mostra EUREKA! se’ns va demanar als alumnes que dissenyéssim el cartell de l’edició de la IX Mostra EUREKA de Treballs de Recerca d’humanitats i ciències socials. Els únics requisits eren la informació concreta que havia d’aparèixer en el cartell, la resta del disseny era totalment lliure i preferentment havia de tenir algun lligam amb la branca d’humanitats i ciències socials.


Aquest treball s’havia de fer amb parelles i el vaig fer amb la Maria Llobera. Ens vam decidir per fer el cartell a l’estil Bauhaus, tenint com a referència el cartell de la presentació de la tipografia Futura de Paul Renner. El nostre treball ha estat escollit d’entre totes les propostes de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró i l’Institut Alexandre Satorras com a cartell oficial de la mostra d’enguany. Arran d’això, també hem hagut de dissenyar el diploma que s’entrega als premiats amb el mateix estil.

Cartell de l'edició IX de la Mostra EUREKA!

Diploma de l'edició IX de la Mostra EUREKA!

Cartell de la tipografia Futura de Paul Renner (1927)

QUI ÉS EL MAG?

narrativa, 2016

Qui és el mag? és una història de ficció que vaig escriure amb 16 anys per presentar-me als Premis Literaris Goleta i Bergantí el 2016. És una de les moltes històries de prosa que he escrit, algunes de les quals han estat presentades a concursos i han obtingut premi (Ma famille, 2015, …) i d’altres esperen al calaix.

 

Aquesta història no havia de ser inicialment la presentada al certamen literari, sinó que primer havia escrit Per què, Angie? per a ser candidata. El que va passar va ser que em vaig excedir de número de pàgines i després va ser totalment impossible reduir Per què, Angie? a l’extensió de 15. Així doncs, dos dies abans de que s’acabés el termini d’entrega de treballs, vaig posar-me a escriure de nou una història que s’adeqüés a l’extensió màxima de 15 pàgines. Per què, Angie? va quedar guardat fins a 2n de Batxillerat, moment en què he reprès aquesta història de ficció basada en fets reals per fer el meu Treball de Recerca i m’he autopublicat el meu primer llibre il·lustrat.


Qui és el mag? va ser guanyadora del primer premi de  narrativa 2016 Premis Literaris Goleta i Bergantí.

Fragment de la revista dels Premis Literaris Goleta i Bergantí de El Masnou amb la primera pàgina de Qui és el mag?